Aletta en de giraf

van gewoon naar speciaal of buitengewoon onderwijs

Prijs € 13,00

Niet beschikbaar

Martine Delfos

Paperback | Februari 2008 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Aletta is gek op giraffen. Ze hebben zulke lieve ogen. Giraffen hoeven niet te lezen en ze zien alles en iedereen met hun lange nek. Was ik maar een giraf, zegt Aletta. Dieren zijn niet dom als ze niet kunnen lezen, hè mama? Nee, zegt mama, en kinderen die niet goed kunnen lezen zijn ook niet dom.’ Aletta kan niet zo snel leren. Als de juf maar wat meer tijd had, zou het best lukken. Maar de juf heeft zoveel leerlingen in de klas dat ze Aletta niet zo vaak alles kan uitleggen. Aletta en de giraf is een therapeutisch verhaal voor kinderen in de basisschoolleeftijd, van 6 tot 10/12 jaar. Het is bedoeld voor kinderen die van het regulier naar het speciaal onderwijs gaan. Het kan ook als voorlichtingsboek gebruikt worden in de klas om kinderen duidelijk te maken wat de schoolovergang betekent voor hun leeftijdgenoot. Dit boek is een hulpmiddel om de problematiek uit te leggen en bespreekbaar te maken.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Martine Delfos
Uitgever
nino
ISBN
9789085605331
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2008
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
38

Beschrijving

Aletta is gek op giraffen. Ze hebben zulke lieve ogen. Giraffen hoeven niet te lezen en ze zien alles en iedereen met hun lange nek. Was ik maar een giraf, zegt Aletta.
Dieren zijn niet dom als ze niet kunnen lezen, hè mama?
Nee, zegt mama, en kinderen die niet goed kunnen lezen zijn ook niet dom.’

Aletta kan niet zo snel leren. Als de juf maar wat meer tijd had, zou het best lukken. Maar de juf heeft zoveel leerlingen in de klas dat ze Aletta niet zo vaak alles kan uitleggen.

Aletta en de giraf is een therapeutisch verhaal voor kinderen in de basisschoolleeftijd, van 6 tot 10/12 jaar. Het is bedoeld voor kinderen die van het regulier naar het speciaal onderwijs gaan. Het kan ook als voorlichtingsboek gebruikt worden in de klas om kinderen duidelijk te maken wat de schoolovergang betekent voor hun leeftijdgenoot. Dit boek is een hulpmiddel om de problematiek uit te leggen en bespreekbaar te maken.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Martine Delfos
Uitgever
nino
ISBN
9789085605331
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2008
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
38

Pak mee!