Alles went, ook een adolescent

wegwijzer bij het opvoeden van jongeren

Prijs € 19,99

Uitverkocht

Theo Compernolle

Paperback | Juli 2007 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Dit boek is een goudmijn vol praktische informatie over de aanpak van jongeren: voor als het goed gaat, maar ook voor wanneer het fout dreigt te lopen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Theo Compernolle
Uitgever
Lannoo
ISBN
9789020972160
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2007
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
142

Beschrijving

Opvoeden doe je nooit alleen. Door de jaren heen is deze handleiding tot de 'psychologie van de adolescent' onmisbaar gebleken voor ouders, leerkrachten en hulpverleners die dag in dag uit werken aan hun relatie met jongeren van 12 tot 18 jaar.
Dit boek is een goudmijn vol praktische informatie over de aanpak van jongeren: voor als het goed gaat, maar ook voor wanneer het fout dreigt te lopen. Het boek besteedt dan ook ruime aandacht aan allerlei gedragsproblemen.
De vier auteurs helpen al jarenlang om problemen tussen ouders en kinderen op te lossen. Zij werkten samen in de polikliniek van Triversum(Alkmaar). Drs. Hilde Lootens is orthopedagoge-psychotherapeute, Rob Moggré neerlandicus en leerkracht. Arts en kinder- en jeugdpsychotherapeut drs. Theo van Eerden leidde samen met prof. dr. Theo Compernolle de polikliniek. Theo Compernolle is doctor in de geneeskunde, psychiater en psychotherapeut. Hij is voormalig Bijzonder Hoogleraar aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Vandaag werkt, woont en doceert hij in Brussel. Over het opvoeden van drukke kinderen schreef hij de klassieker Zit Stil, die in samenwerking met prof. dr. Theo Doreleijers, hoogleraar kinderpsychiatrie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam, voortdurend up-to-date wordt gehouden. Samen met Marijke Bisschop schreef Theo Compernolle ook het erg praktische boek Je kind kan het zelf.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Theo Compernolle
Uitgever
Lannoo
ISBN
9789020972160
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2007
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
142

Pak mee!