De begeleiding van hoogbegaafde kinderen

een praktische gids voor ouders en andere opvoeders

Prijs € 32,95

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

J.T. Webb, E.A. Meckstroth, S.S. Tolan

Paperback | Januari 2000 | IX

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Ouders die ontdekken dat hun kind hoogbegaafd is, worden vaak voor een zware taak gesteld. Dit boek waarin juist de ontwikkeling van de emotionele intelligentie van het kind voorop staat, biedt een handreiking voor deze ouders. Het boek geeft talloze gedragssuggesties waarmee zowel ouders als ook leerkrachten een basis kunnen leggen voor het versterken van het zelfvertrouwen, het zelfrespect en het zelfbeeld van hoogbegaafde kinderen. Naast de uiteenlopende onderwerpen als de herkenning van hoogbegaafdheid, motivatie en relaties met anderen, worden er ook praktische tips gegeven voor situaties waar opvoeders van hoogbegaafde kinderen dagelijks mee te maken hebben. De oorspronkelijke uitgave Guiding the Gifted Child won in de Verenigde Staten de National Media Award van de American Psychological Association. De auteurs verrichtten baanbrekend werk op het gebied van de begeleiding van hoogbegaafde kinderen. De vertalers, die meer gepubliceerd hebben over hoogbegaafdheid, hebben deze uitgave toegespitst op de Nederlandse Situatie.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
J.T. Webb, E.A. Meckstroth, S.S. Tolan
Uitgever
Gorcum b.v., Koninklijke Van
ISBN
9789023233480
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2000
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
210

Beschrijving

Ouders die ontdekken dat hun kind hoogbegaafd is, worden vaak voor een zware taak gesteld.

Dit boek waarin juist de ontwikkeling van de emotionele intelligentie van het kind voorop staat, biedt een handreiking voor deze ouders. Het boek geeft talloze gedragssuggesties waarmee zowel ouders als ook leerkrachten een basis kunnen leggen voor het versterken van het zelfvertrouwen, het zelfrespect en het zelfbeeld van hoogbegaafde kinderen. Naast de uiteenlopende onderwerpen als de herkenning van hoogbegaafdheid, motivatie en relaties met anderen, worden er ook praktische tips gegeven voor situaties waar opvoeders van hoogbegaafde kinderen dagelijks mee te maken hebben.


De oorspronkelijke uitgave Guiding the Gifted Child won in de Verenigde Staten de National Media Award van de American Psychological Association. De auteurs verrichtten baanbrekend werk op het gebied van de begeleiding van hoogbegaafde kinderen. De vertalers, die meer gepubliceerd hebben over hoogbegaafdheid, hebben deze uitgave toegespitst op de Nederlandse Situatie.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
J.T. Webb, E.A. Meckstroth, S.S. Tolan
Uitgever
Gorcum b.v., Koninklijke Van
ISBN
9789023233480
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2000
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
210

Pak mee!