Prijs | € 39,99 |
Uitverkocht
Hardback | Maart 2011 |
Beoordeel dit boek als eerste!Beschrijving
Specificaties
- Auteur
- Claudia Roden
- Uitgever
- Fontaine Uitgevers B.V.
- ISBN
- 9789059563360
- Bindwijze
- Hardback
- Publicatiedatum
- Maart 2011
- Categorie
- Algemeen
- Taal
- Nederlandstalig
- Aantal Pagina's
- 600
Beschrijving
De Joodse keuken vertelt de geschiedenis van het Joodse volk aan de hand van de Joodse keuken. In twee verschillende delen beschrijft Claudia Roden de smaken en de ontwikkeling van de Asjkenazische keuken, waarvan de wortels zowel in West- en Oost-Europa en Rusland liggen, als de Sefardische keuken (ontstaan in mediterrane landen en Azië) .
De 800 recepten, waarvan vele nooit eerder werden gepubliceerd, zijn de schatten die Claudia Roden gedurende vijftien jaar verzamelde uit de diaspora. Ze proefde de gerechten en sprak met koks, marktkooplieden en mensen die de recepten uit de overlevering kennen. Het resultaat zijn de magnifieke verhalen en recepten in dit monumentale boek.
Dit boek geeft het complete beeld van de veelzijdigheid en de levendigheid van de Joodse cultuur zoals die zich in de loop der eeuwen heeft gevormd.
Schrijf een recensie
Specificaties
- Auteur
- Claudia Roden
- Uitgever
- Fontaine Uitgevers B.V.
- ISBN
- 9789059563360
- Bindwijze
- Hardback
- Publicatiedatum
- Maart 2011
- Categorie
- Algemeen
- Taal
- Nederlandstalig
- Aantal Pagina's
- 600