De tijger ontwaakt

Traumabehandeling met lichaamsgerichte therapie

Prijs € 24,99

Levertijd: 1-2 werkdagen

Actie: Geen verzendkosten!

Ook beschikbaar als:

Peter A. Levine

Paperback | Augustus 2023 |

Bekijk recensies
Gebaseerd op 2 beoordelingen
Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

'De tijger ontwaakt' van Peter A. Levine is hét naslagwerk voor traumabehandeling. Dit boek bespreekt Somatic Experiencing (SE), een methode voor traumaverwerking waar Levine de grondlegger van is. Levine bewijst met SE dat trauma op een lichaamsgerichte manier kan worden behandeld. Door trauma wordt de staat van vechten, vluchten of bevriezen in ons brein steeds weer geactiveerd. Wij slagen er echter niet net zoals prooidieren in om deze traumatische momenten van ons af te schudden. De spanning bijt zich vast in ons lichaam en uit zich in slapeloosheid, angst, stoornissen, prikkelbaarheid of woede-uitbarstingen. Hierdoor ontwikkelt zich het posttraumatische stresssyndroom (PTSS). Aan de hand van zijn baanbrekende methode Somatic Experiencing (SE) bewijst Levine dat traumaverschijnselen op een lichaamsgerichte manier kunnen worden bestreden. Door iemand de oorzaak van zijn trauma opnieuw te laten beleven en daarbij het lichaam in staat te stellen de geblokkeerde overlevingsenergie los te laten. Peter A. Levine is medicus en psycholoog en grondlegger van Somatic Experiencing (SE). Hij is expert op het gebied van traumaverwerking en heeft meerdere succesvolle boeken geschreven, waaronder 'Het weerbare kind' en 'De stem van je lichaam'.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Peter A. Levine
Uitgever
Altamira
ISBN
9789401305761
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Augustus 2023
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
272

Beschrijving

'De tijger ontwaakt' van Peter A. Levine is hét naslagwerk voor traumabehandeling. Dit boek bespreekt Somatic Experiencing (SE), een methode voor traumaverwerking waar Levine de grondlegger van is. Levine bewijst met SE dat trauma op een lichaamsgerichte manier kan worden behandeld. Door trauma wordt de staat van vechten, vluchten of bevriezen in ons brein steeds weer geactiveerd. Wij slagen er echter niet net zoals prooidieren in om deze traumatische momenten van ons af te schudden. De spanning bijt zich vast in ons lichaam en uit zich in slapeloosheid, angst, stoornissen, prikkelbaarheid of woede-uitbarstingen. Hierdoor ontwikkelt zich het posttraumatische stresssyndroom (PTSS). Aan de hand van zijn baanbrekende methode Somatic Experiencing (SE) bewijst Levine dat traumaverschijnselen op een lichaamsgerichte manier kunnen worden bestreden. Door iemand de oorzaak van zijn trauma opnieuw te laten beleven en daarbij het lichaam in staat te stellen de geblokkeerde overlevingsenergie los te laten.

Peter A. Levine is medicus en psycholoog en grondlegger van Somatic Experiencing (SE). Hij is expert op het gebied van traumaverwerking en heeft meerdere succesvolle boeken geschreven, waaronder 'Het weerbare kind' en 'De stem van je lichaam'.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Peter A. Levine
Uitgever
Altamira
ISBN
9789401305761
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Augustus 2023
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
272

Pak mee!