Farmacotherapie in de apotheek

Prijs € 65,95

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

H. Elling, F. van Opdorp

Paperback | Mei 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

In het basiswerk Farmacotherapie in de apotheek wordt de wijze waarop geneesmiddelen werken, hun bijwerkingen en hun wisselwerkingen met de patiënt en met andere geneesmiddelen beschreven. Wat zijn de klachten? Om welke aandoening gaat het? Welke medicijnen worden hiervoor het meest gebruikt? Welke bijwerkingen hebben de verschillende geneesmiddelen? Wat zijn de belangrijkste contra-indicaties en interacties?De auteurs gaan uitgebreid in op de plaats die de geneesmiddelen innemen in de behandeling van uiteenlopende ziekten, van reuma tot slaapproblemen, van infectieziekten tot depressies. Daarnaast wordt in het boek veel aandacht besteed aan de noodzakelijke informatie die apothekers aan de balie moeten verstrekken. Aan het eind van het boek zijn een lijst van technische termen en een index opgenomen, waardoor in een handomdraai de gewenste informatie wordt gevonden.In deze derde druk zijn alle hoofdstukken aangepast aan de nieuwe standaarden en richtlijnen. Verder zijn nieuwe geneesmiddelengroepen beschreven zoals de nieuwe antistollingsmiddelen en middelen bij diabetes type II.Farmacotherapie in de apotheek is als basisboek bij uitstek geschikt voor iedereen die de opleiding tot apothekersassistent volgt. Daarnaast heeft het veel toegevoegde waarde als naslagwerk in de apotheek.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
H. Elling, F. van Opdorp
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789031398720
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2013
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
339

Beschrijving

In het basiswerk Farmacotherapie in de apotheek wordt de wijze waarop geneesmiddelen werken, hun bijwerkingen en hun wisselwerkingen met de patiënt en met andere geneesmiddelen beschreven. Wat zijn de klachten? Om welke aandoening gaat het? Welke medicijnen worden hiervoor het meest gebruikt? Welke bijwerkingen hebben de verschillende geneesmiddelen? Wat zijn de belangrijkste contra-indicaties en interacties?

De auteurs gaan uitgebreid in op de plaats die de geneesmiddelen innemen in de behandeling van uiteenlopende ziekten, van reuma tot slaapproblemen, van infectieziekten tot depressies. Daarnaast wordt in het boek veel aandacht besteed aan de noodzakelijke informatie die apothekers aan de balie moeten verstrekken. Aan het eind van het boek zijn een lijst van technische termen en een index opgenomen, waardoor in een handomdraai de gewenste informatie wordt gevonden.

In deze derde druk zijn alle hoofdstukken aangepast aan de nieuwe standaarden en richtlijnen. Verder zijn nieuwe geneesmiddelengroepen beschreven zoals de nieuwe antistollingsmiddelen en middelen bij diabetes type II.

Farmacotherapie in de apotheek is als basisboek bij uitstek geschikt voor iedereen die de opleiding tot apothekersassistent volgt. Daarnaast heeft het veel toegevoegde waarde als naslagwerk in de apotheek.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
H. Elling, F. van Opdorp
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789031398720
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2013
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
339

Pak mee!