Gehechtheid van ouders en kinderen

intergenerationele overdracht van gehechtheid in theorie, (klinisch) onderzoek en gevalsbeschrijvingen

Prijs € 71,95

Uitverkocht

M.H. van IJzendoorn

Paperback | Januari 1994 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Hoe beinvloeden jeugdervaringen van ouders de gehechtheidsrelatie met hun kinderen? Deze vraag vormt het thema van dit boek. De auteur beschrijft en analyseert de ontwikkelingen in de gehechtheidstheorie van de afgelopen tien jaar. Het accent ligt hierbij op de studie van intergenerationele overdracht van gehechtheid op het niveau van groepen en gezinnen. Verder wordt aandacht besteed aan de overdracht van negatieve jeugdervaringen zoals afwijzing, overbescherming, verwaarlozing en mishandeling. In uitgebreide gevalsbeschrijvingen komen ouders aan het woord over hun eigen kinderjaren en wordt vervolgens de band met hun kinderen beschreven. Het boek is bestemd voor hulpverleners in de klinische en ontwikkelings-psychologie, kinderpsychiatrie, voor (gezins)therapeuten, professionele opvoeders en voor studenten HBO/WO in de studierichtingen welzijns- en jeugdwerk.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
M.H. van IJzendoorn
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789031318148
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 1994
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
201

Beschrijving

Hoe beinvloeden jeugdervaringen van ouders de gehechtheidsrelatie met hun kinderen? Deze vraag vormt het thema van dit boek. De auteur beschrijft en analyseert de ontwikkelingen in de gehechtheidstheorie van de afgelopen tien jaar. Het accent ligt hierbij op de studie van intergenerationele overdracht van gehechtheid op het niveau van groepen en gezinnen.
Verder wordt aandacht besteed aan de overdracht van negatieve jeugdervaringen zoals afwijzing, overbescherming, verwaarlozing en mishandeling. In uitgebreide gevalsbeschrijvingen komen ouders aan het woord over hun eigen kinderjaren en wordt vervolgens de band met hun kinderen beschreven.
Het boek is bestemd voor hulpverleners in de klinische en ontwikkelings-psychologie, kinderpsychiatrie, voor (gezins)therapeuten, professionele opvoeders en voor studenten HBO/WO in de studierichtingen welzijns- en jeugdwerk.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
M.H. van IJzendoorn
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789031318148
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 1994
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
201

Pak mee!