Gespreksvaardigheden voor verloskundigen

Prijs € 34,50

Niet beschikbaar

J. Merkx

Paperback | Juli 2004 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

In de dagelijkse praktijk voert de verloskundige als autonome beroepsbeoefenaar regelmatig allerlei soorten gesprekken. In de opleiding tot verloskundige wordt daarom ruime aandacht besteed aan het aanleren en verbeteren van communicatieve vaardigheden. Dit boek behandelt de basale gespreksvaardigheden in drie hoofdgroepen: de luistervaardigheden, de zendervaardigheden en de regulerende vaardigheden. Daarnaast komt het hanteren van de zo belangrijke vertrouwensrelatie aan bod. De gesprekken die de verloskundige in de uitoefening van haar beroep voert, zijn te herleiden tot vijf gespreksmodellen die worden besproken en uitgewerkt. In heldere bewoordingen en met veel sprekende voorbeelden biedt dit boek handvatten om de gespreksvaardigheden in de dagelijkse verloskundige praktijk toe te passen. Het is daarom uitermate geschikt voor gebruik tijdens de verloskundige beroepsopleiding. Daarnaast is het zeer aan te bevelen voor de verloskundige die haar gespreksvaardigheden wil verbeteren.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
J. Merkx
Uitgever
Boom
ISBN
9789059312074
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2004
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
177

Beschrijving

In de dagelijkse praktijk voert de verloskundige als autonome beroepsbeoefenaar regelmatig allerlei soorten gesprekken. In de opleiding tot verloskundige wordt daarom ruime aandacht besteed aan het aanleren en verbeteren van communicatieve vaardigheden.

Dit boek behandelt de basale gespreksvaardigheden in drie hoofdgroepen: de luistervaardigheden, de zendervaardigheden en de regulerende vaardigheden. Daarnaast komt het hanteren van de zo belangrijke vertrouwensrelatie aan bod. De gesprekken die de verloskundige in de uitoefening van haar beroep voert, zijn te herleiden tot vijf gespreksmodellen die worden besproken en uitgewerkt. In heldere bewoordingen en met veel sprekende voorbeelden biedt dit boek handvatten om de gespreksvaardigheden in de dagelijkse verloskundige praktijk toe te passen. Het is daarom uitermate geschikt voor gebruik tijdens de verloskundige beroepsopleiding. Daarnaast is het zeer aan te bevelen voor de verloskundige die haar gespreksvaardigheden wil verbeteren.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
J. Merkx
Uitgever
Boom
ISBN
9789059312074
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2004
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
177

Pak mee!