Prijs | € 9,95 |
Uitverkocht
Hardback | Juli 2010 |
Beoordeel dit boek als eerste!Beschrijving
Specificaties
- Auteur
- Christian Callec
- Uitgever
- Rebo Productions
- ISBN
- 9789036627443
- Bindwijze
- Hardback
- Publicatiedatum
- Juli 2010
- Categorie
- Algemeen
- Taal
- Nederlandstalig
- Aantal Pagina's
- 527
Beschrijving
Deze encyclopedie is het resultaat van een boeiende ontdekkingsreis door meer dan duizend wijnen en tientallen wijnlanden en -culturen. Elk jaar komen er nieuwe wijnlanden, wijngebieden of wijnen bij en ook de afzetmarkt verandert. De wijnwereld is, kortom, constant in beweging. Zo wordt ook bijvoorbeeld in Griekenland, Bulgarije, Hongarije, Roemenië en voormalig Joegoslavië wijn gemaakt.
In dit boek passeren rode, witte en rosé wijnen de revue, maar ook de mousserende wijnen, zoals Champagne, en de zogenaamde 'versterkte' wijnen, zoals Sherry, Port en Manzanilla. Van alle wijnen lees je over hun herkomst, de manier waarop ze gemaakt worden, hoe de druiven worden geteeld en welke combinaties van druiven er voor de wijnen gebruikt kunnen worden. Je leest ook over het belang van het klimaat en het bodemtype, en hoe die factoren hun invloed op de wijn doen gelden. Natuurlijk blijven ook de vinivicatie-methoden, zoals gisting en rijping, niet onbesproken. Een goede wijn heeft karakter, en dat karakter bepaalt onder welke omstandigheden en op welke temperatuur de wijn het best gedronken kan worden; ook daarvoor krijg je in dit boek volop tips!
Schrijf een recensie
Specificaties
- Auteur
- Christian Callec
- Uitgever
- Rebo Productions
- ISBN
- 9789036627443
- Bindwijze
- Hardback
- Publicatiedatum
- Juli 2010
- Categorie
- Algemeen
- Taal
- Nederlandstalig
- Aantal Pagina's
- 527