Haremnavels, leeuwenmelk en aubergines

culinair erfgoed uit het Ottomaanse Rijk

Prijs € 15,00

Uitverkocht

Arif Bilgin, Suraiya Faroqhi, Francois Georgeon, Marc Jacobs

Paperback | Juli 2009 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Naar aanleiding van de Week van de Smaak 2009 stelt Faro deze publicatie voor over culinair erfgoed uit het Ottomaanse Rijk. Dit boek belicht de speerpunten van een rijke culinaire traditie, van een heterogene samenleving en een machtig (doch naar de nieuwste tijd toe kwijnend) rijk op het kruispunt tussen Oost en West. Internationale onderzoekers leverden hiertoe een bijdrage. De focus ligt sterk op een bruggenhoofd, Istanbul, een van de meest vibrerende steden in Europa, het Berlijn van het Zuiden. In zes hoofdstukken wordt een verhaal opgediend over eten en drinken in het Ottomaanse tijdperk. Gebonden aan of gesteund op het beschikbare bronnenmateriaal en op het spanningsveld tussen sociale geschiedenis en culinair erfgoed tracht elke onderzoeker voor zich een antwoord te formuleren op de vraag hoe het verhaal van (de constructie van) de 'Ottomaanse' en daarna 'Turkse keuken' tot ontwikkeling kwam.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Arif Bilgin, Suraiya Faroqhi, Francois Georgeon, Marc Jacobs
Uitgever
Academic & Scientific publishers
ISBN
9789054876557
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2009
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
175

Beschrijving

Naar aanleiding van de Week van de Smaak 2009 stelt Faro deze publicatie voor over culinair erfgoed uit het Ottomaanse Rijk. Dit boek belicht de speerpunten van een rijke culinaire traditie, van een heterogene samenleving en een machtig (doch naar de nieuwste tijd toe kwijnend) rijk op het kruispunt tussen Oost en West. Internationale onderzoekers leverden hiertoe een bijdrage. De focus ligt sterk op een bruggenhoofd, Istanbul, een van de meest vibrerende steden in Europa, het Berlijn van het Zuiden. In zes hoofdstukken wordt een verhaal opgediend over eten en drinken in het Ottomaanse tijdperk. Gebonden aan of gesteund op het beschikbare bronnenmateriaal en op het spanningsveld tussen sociale geschiedenis en culinair erfgoed tracht elke onderzoeker voor zich een antwoord te formuleren op de vraag hoe het verhaal van (de constructie van) de 'Ottomaanse' en daarna 'Turkse keuken' tot ontwikkeling kwam.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Arif Bilgin, Suraiya Faroqhi, Francois Georgeon, Marc Jacobs
Uitgever
Academic & Scientific publishers
ISBN
9789054876557
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2009
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
175

Pak mee!