Het weerbare kind

traumawerk bij kinderen

Prijs € 20,99

Levertijd: 1-2 werkdagen

Actie: Geen verzendkosten!

Peter Levine, Maggie Kline

Paperback | Augustus 2009 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Dit boek assisteert ouders en andere opvoeders bij het voorkomen en behandelen van trauma’s. Het is een praktische gids met voorbeelden die helpt bij het signaleren van stress en die de weerbaarheid van kinderen vergroot. Op deze manier kunnen zij gemakkelijker omgaan met een snel veranderende wereld waarin falen, prestatiedruk en turbulentie op de loer liggen. Levine en Kline bieden opvoeders eerste hulp bij de vroegste tekenen die een kind vertoont als het te veel negatieve prikkels te verduren krijgt. Zij laten zien dat een sterk negatieve prikkel het lichaam en het zenuwcentrum beïnvloedt, wat weer de evenwichtigheid en balans van een kind verstoort. Agressie, hyperactiviteit en depressie zijn dan het gevolg. Door middel van instrumenten die kunnen worden ingezet in de opvoeding, worden het zelfvertrouwen, de weerbaarheid en het gevoel van compassie van het kind vergroot. Peter Levine promoveerde in de medische bio-geneeskunde aan de universiteit van Californië; ook is hij afgestudeerd psycholoog. Hij ontwikkelde de Somatic Experiencing Technique en was stressconsultant voor de nasa. Maggie Kline heeft meer dan dertig jaar ervaring als lerares, familie- en kindtherapeut, schoolpsycholoog en ouder. Ze is oudgediende bij Levine’s professionele trainingsprogramma. Het weerbare kind Peter Levine & Maggie Kline isbn 9789069638546 € 18,90 15,5 x 23,5 cm, ca. 242 blz. Paperback Verschijnt september 2009 nur 854, 860

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Peter Levine, Maggie Kline
Uitgever
Altamira
ISBN
9789069638546
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Augustus 2009
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
253

Beschrijving

Dit boek assisteert ouders en andere opvoeders bij het voorkomen en behandelen van trauma’s. Het is een praktische gids met voorbeelden die helpt bij het signaleren van stress en die de weerbaarheid van kinderen vergroot. Op deze manier kunnen zij gemakkelijker omgaan met een snel veranderende wereld waarin falen, prestatiedruk en turbulentie op de loer liggen. Levine en Kline bieden opvoeders eerste hulp bij de vroegste tekenen die een kind vertoont als het te veel negatieve prikkels te verduren krijgt. Zij laten zien dat een sterk negatieve prikkel het lichaam en het zenuwcentrum beïnvloedt, wat weer de evenwichtigheid en balans van een kind verstoort. Agressie, hyperactiviteit en depressie zijn dan het gevolg. Door middel van instrumenten die kunnen worden ingezet in de opvoeding, worden het zelfvertrouwen, de weerbaarheid en het gevoel van compassie van het kind vergroot.

Peter Levine promoveerde in de medische bio-geneeskunde aan de universiteit van Californië; ook is hij afgestudeerd psycholoog. Hij ontwikkelde de Somatic Experiencing Technique en was stressconsultant voor de nasa. Maggie Kline heeft meer dan dertig jaar ervaring als lerares, familie- en kindtherapeut, schoolpsycholoog en ouder. Ze is oudgediende bij Levine’s professionele trainingsprogramma.

Het weerbare kind
Peter Levine & Maggie Kline
isbn 9789069638546
€ 18,90
15,5 x 23,5 cm, ca. 242 blz.
Paperback
Verschijnt september 2009
nur 854, 860

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Peter Levine, Maggie Kline
Uitgever
Altamira
ISBN
9789069638546
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Augustus 2009
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
253

Pak mee!