Jeugdzorg en probleemgedrag

opvoedingswaarden en vernieuwingen in aanpak

Prijs € 23,25

Uitverkocht

Paperback | September 2004 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

"Reeks: Gezinsonderzoek Maatschappelijk staat de last van gedrag en met name probleemgedrag in de belangstelling. In dit boek kijken we vanuit een jeugdzorg-perspectief naar uitingen van probleemgedrag: op school, thuis, op straat en in de vriendengroep; en we kijken naar de aanpak ervan in de praktische situaties waarbij niet alleen docenten, ouders en professionele hulpverleners betrokken zijn, maar ook politiemensen, schoolbesturen en beleidsverantwoordelijken op lokaal en landelijk niveau. Achtereenvolgens gaan we in op 1) Waarden en normen achter probleemgedrag, 2) Probleemgedrag op school, 3) Preventie van probleemgedrag, en 4) Vernieuwende aanpak in (semi)residentiële settings. Een boek dat tegelijk praktisch is vanwege de verschillende concrete toepassingen en bezinnend vanwege de kritische vragen naar de werkzame processen."

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Gorcum b.v., Koninklijke Van
ISBN
9789023240372
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2004
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
207

Beschrijving

"Reeks: Gezinsonderzoek

Maatschappelijk staat de last van gedrag en met name probleemgedrag in de belangstelling. In dit boek kijken we vanuit een jeugdzorg-perspectief naar uitingen van probleemgedrag: op school, thuis, op straat en in de vriendengroep; en we kijken naar de aanpak ervan in de praktische situaties waarbij niet alleen docenten, ouders en professionele hulpverleners betrokken zijn, maar ook politiemensen, schoolbesturen en beleidsverantwoordelijken op lokaal en landelijk niveau.
Achtereenvolgens gaan we in op 1) Waarden en normen achter probleemgedrag, 2) Probleemgedrag op school, 3) Preventie van probleemgedrag, en 4) Vernieuwende aanpak in (semi)residentiële settings. Een boek dat tegelijk praktisch is vanwege de verschillende concrete toepassingen en bezinnend vanwege de kritische vragen naar de werkzame processen."

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Gorcum b.v., Koninklijke Van
ISBN
9789023240372
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2004
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
207

Pak mee!