Kijk, vergelijk en verrijk

de ontwikkeling van je kind VN 0 TOT 12

Prijs € 34,99

Uitverkocht

H. Marx, G. Marx, J. Pluut

Hardback | Juli 2008 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De mijne liep al met tien maanden! Als je ouders hoort praten over hun kinderen, lijkt het ene kind al slimmer en verder dan het andere. Paniek slaat toe! Onnodig, want ieder kind ontwikkelt zich op zijn eigen manier. Dit boek laat je op een objectieve manier kijken naar je kind, vergelijken met gemiddelden en de ontwikkeling verrijken als je kind daaraan toe is. Opbouw boek De ontwikkeling van een kind is een integraal proces van lichamelijke, verstandelijke en sociaal-emotionele aspecten. De een begint met lopen, de ander gaat eerst praten. De vier leeftijdsfasen in het boek beginnen steeds met een beschrijving van de kernactiviteiten die daarbij horen. Aan de hand van testjes bepaal je de score van je kind. Daarna krijg je aanbevelingen wanneer en hoe je bepaalde aspecten kunt stimuleren. * Voor ouders van kinderen in de leeftijd van 0 tot 12 jaar * Originele insteek van boek over ontwikkeling * Nederlandse auteurs: sluit aan bij de Nederlandse situatie * Overzichtelijke indeling in 4 leeftijdfasen: baby, peuter, onderbouw en bovenbouw basisschool * Testjes om je kind te vergelijken met gemiddelden * Aanbevelingen/tips om bepaalde ontwikkelingsgebieden te stimuleren Over de auteurs Hilde Marx is pedagoge. Zij is gespecialiseerd in het geven van voorlichting aan ouders en werkt bij de advieslijn van Ouders van nu. Geri Marx is journaliste en verantwoordelijk voor de research naar testen. Jeannette Pluut is opvoedkundige en gespecialiseerd in de invloed van ouders en het gezin op de ontwikkeling van kinderen. De eigentijdse fotografie is van Bonnita Postma. Zij fotografeert voor boeken en tijdschriften, zoals de boeken Zwanger en Je baby en het tijdschrift Living. Lezen over de ontwikkeling van je peuter saai? Welnee, onderwerpen als (niet willen) eten, slapen en tanden poetsen blijven altijd boeien. Door de wol geverfde deskundigen als Hilde Marx werkten mee aan dit dikke naslagwerk. Ouders van nu over Je peuter

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
H. Marx, G. Marx, J. Pluut
Uitgever
Spectrum
ISBN
9789027457400
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Juli 2008
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
335

Beschrijving

De mijne liep al met tien maanden!

Als je ouders hoort praten over hun kinderen, lijkt het ene kind al slimmer en verder dan het andere. Paniek slaat toe! Onnodig, want ieder kind ontwikkelt zich op zijn eigen manier. Dit boek laat je op een objectieve manier kijken naar je kind, vergelijken met gemiddelden en de ontwikkeling verrijken als je kind daaraan toe is.

Opbouw boek

De ontwikkeling van een kind is een integraal proces van lichamelijke, verstandelijke en sociaal-emotionele aspecten. De een begint met lopen, de ander gaat eerst praten. De vier leeftijdsfasen in het boek beginnen steeds met een beschrijving van de kernactiviteiten die daarbij horen. Aan de hand van testjes bepaal je de score van je kind. Daarna krijg je aanbevelingen wanneer en hoe je bepaalde aspecten kunt stimuleren.

* Voor ouders van kinderen in de leeftijd van 0 tot 12 jaar

* Originele insteek van boek over ontwikkeling

* Nederlandse auteurs: sluit aan bij de Nederlandse situatie

* Overzichtelijke indeling in 4 leeftijdfasen: baby, peuter, onderbouw en bovenbouw basisschool

* Testjes om je kind te vergelijken met gemiddelden

* Aanbevelingen/tips om bepaalde ontwikkelingsgebieden te stimuleren

Over de auteurs

Hilde Marx is pedagoge. Zij is gespecialiseerd in het geven van voorlichting aan ouders en werkt bij de advieslijn van Ouders van nu.

Geri Marx is journaliste en verantwoordelijk voor de research naar testen.

Jeannette Pluut is opvoedkundige en gespecialiseerd in de invloed van ouders en het gezin op de ontwikkeling van kinderen.

De eigentijdse fotografie is van Bonnita Postma. Zij fotografeert voor boeken en tijdschriften, zoals de boeken Zwanger en Je baby en het tijdschrift Living.

Lezen over de ontwikkeling van je peuter saai? Welnee, onderwerpen als (niet willen) eten, slapen en tanden poetsen blijven altijd boeien. Door de wol geverfde deskundigen als Hilde Marx werkten mee aan dit dikke naslagwerk. Ouders van nu over Je peuter

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
H. Marx, G. Marx, J. Pluut
Uitgever
Spectrum
ISBN
9789027457400
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Juli 2008
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
335

Pak mee!