Kind in bemiddeling

over de transformatie van ex-partners in collega-ouders en de kindermomenten in bemiddeling

Prijs € 19,00

Niet beschikbaar

C. van Leuven, Annemieke Hendriks

Paperback | November 2006 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Een meisje van zes tekende tijdens een kindermoment in bemiddeling een huis met veel ramen. 'Waarom heeft jouw huis zo veel ramen?' vroegen we. Het kind zei ons: 'Dan kunnen papa en mama alles beter zien.' Kernachtiger kunnen de auteurs hun doelstelling niet verwoorden. Ze beschrijven de weg die ouders en hun kind(eren) bij scheiding onder professionele begeleiding van de bemiddelaar begaan om de ouder-kindrelatie op positieve wijze te behouden. Ouders worden geholpen hun communicatie waar nodig te verbeteren, naar kinderen wordt serieus geluisterd en de valkuilen in het ouderschap na scheiding worden zichtbaar gemaakt. Het zogenaamde Zorgmodel biedt ouders en kinderen de mogelijkheid te kiezen voor ouderschap op maat. Een rechter in het Hof Den Bosch noemde het Zorgmodel 'het groeimodel'; door de geboden begeleiding kunnen ouders ondanks de scheiding groeien naar het collega-ouderschap. Van de kindermomenten in bemiddeling gaat misschien wel de grootste kracht uit. Zo houden de ouders de wortels van hun kind intact - vanuit de tijd dat ze nog samen een gezin vormden - en schenken ze het de ruimte om de vleugels uit te slaan.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
C. van Leuven, Annemieke Hendriks
Uitgever
SWP, Uitgeverij B.V.
ISBN
9789066658226
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2006
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
150

Beschrijving

Een meisje van zes tekende tijdens een kindermoment in bemiddeling een huis met veel ramen. 'Waarom heeft jouw huis zo veel ramen?' vroegen we. Het kind zei ons: 'Dan kunnen papa en mama alles beter zien.'
Kernachtiger kunnen de auteurs hun doelstelling niet verwoorden. Ze beschrijven de weg die ouders en hun kind(eren) bij scheiding onder professionele begeleiding van de bemiddelaar begaan om de ouder-kindrelatie op positieve wijze te behouden. Ouders worden geholpen hun communicatie waar nodig te verbeteren, naar kinderen wordt serieus geluisterd en de valkuilen in het ouderschap na scheiding worden zichtbaar gemaakt.
Het zogenaamde Zorgmodel biedt ouders en kinderen de mogelijkheid te kiezen voor ouderschap op maat. Een rechter in het Hof Den Bosch noemde het Zorgmodel 'het groeimodel'; door de geboden begeleiding kunnen ouders ondanks de scheiding groeien naar het collega-ouderschap. Van de kindermomenten in bemiddeling gaat misschien wel de grootste kracht uit. Zo houden de ouders de wortels van hun kind intact - vanuit de tijd dat ze nog samen een gezin vormden - en schenken ze het de ruimte om de vleugels uit te slaan.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
C. van Leuven, Annemieke Hendriks
Uitgever
SWP, Uitgeverij B.V.
ISBN
9789066658226
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2006
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
150

Pak mee!