Kinderen in armoede

opgroeien in de marge van Nederland

Prijs € 13,90

Uitverkocht

E. Snel, T. van der Hoek, T. Chessa

Paperback | April 2001 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

"Reeks: Zicht op jeugd Ons land beleeft een periode van economische voorspoed. Toch bestaat er nog altijd armoede in Nederland. Eén van de meest schrijnende aspecten daarvan is dat ook kinderen en jongeren geconfronteerd worden met armoede. Eén op de tien minder-jarigen in Nederland leeft in een huishouden dat moet rondkomen van een inkomen om en nabij het wettelijk sociaal minimum. Dit onderzoek vertelt het verhaal van deze kinderen die opgroeien in armoede. Hierbij worden nieuwe gegevens gepresenteerd over het aantal kinderen dat in armoede opgroeit en de effecten die dat op hen heeft. Het accent van deze studie ligt op de eigen ervaringen van kinderen uit arme gezinnen en van hun ouders. •Hoe ervaren zij hun leven met weinig geld? •Hoe gaan zij met deze situatie om? •Hoe zien ze de toekomst? Dit boek maakt deel uit van de reeks: Zicht op Jeugd, een initiatief van de interdepartementale Commissie Jeugdonderzoek (CJO) van het Ministerie van VWS. “Zicht op Jeugd” gaat in op de nieuwe eisen die gesteld worden aan het toekomstig jeugdbeleid en op de gevolgen daarvan voor de inrichting van het voorzieningenaanbod voor de jeugd."

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
E. Snel, T. van der Hoek, T. Chessa
Uitgever
Gorcum b.v., Koninklijke Van
ISBN
9789023236559
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2001
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
152

Beschrijving

"Reeks: Zicht op jeugd

Ons land beleeft een periode van economische voorspoed. Toch bestaat er nog altijd armoede in Nederland. Eén van de meest schrijnende aspecten daarvan is dat ook kinderen en jongeren geconfronteerd worden met armoede. Eén op de tien minder-jarigen in Nederland leeft in een huishouden dat moet rondkomen van een inkomen om en nabij het wettelijk sociaal minimum. Dit onderzoek vertelt het verhaal van deze kinderen die opgroeien in armoede. Hierbij worden nieuwe gegevens gepresenteerd over het aantal kinderen dat in armoede opgroeit en de effecten die dat op hen heeft. Het accent van deze studie ligt op de eigen ervaringen van kinderen uit arme gezinnen en van hun ouders.
•Hoe ervaren zij hun leven met weinig geld?
•Hoe gaan zij met deze situatie om?
•Hoe zien ze de toekomst?

Dit boek maakt deel uit van de reeks: Zicht op Jeugd, een initiatief van de interdepartementale Commissie Jeugdonderzoek (CJO) van het Ministerie van VWS.
“Zicht op Jeugd” gaat in op de nieuwe eisen die gesteld worden aan het toekomstig jeugdbeleid en op de gevolgen daarvan voor de inrichting van het voorzieningenaanbod voor de jeugd."

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
E. Snel, T. van der Hoek, T. Chessa
Uitgever
Gorcum b.v., Koninklijke Van
ISBN
9789023236559
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2001
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
152

Pak mee!