Kleine ontwikkelingspsychologie cassette

Prijs € 142,95

Uitverkocht

R. Kohnstamm

Augustus 2009 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Het eerste deel ‘Het jonge kind’ beschrijft de ontwikkeling vanaf de geboorte tot aan het achtste jaar. Aan bod komen uiteenlopende thema’s zoals taalontwikkeling, zelfbesef, gewetensvorming, kinderangsten en de sociale ontwikkeling van jonge kinderen. Hedendaagse voorbeelden en nieuwe wetenschappelijke inzichten maken dit boek weer geheel actueel. In het tweede deel ‘De schoolleeftijd’ staan ontwikkelingsprocessen op de voorgrond als het leren op de basisschool, zelfstandig worden, de rol van de media en de omgang met klasgenoten. Dit deel schetst een actueel beeld van de ontwikkeling van kinderen van zes tot twaalf jaar en is geheel aangepast aan de veranderde levensstijl van deze leeftijdsgroep. Het derde deel ‘De puberjaren’ gaat over de ontwikkeling van kinderen van twaalf tot achttien jaar. Door recent onderzoek zijn over deze leeftijdsfase nieuwe inzichten ontstaan. Zo werd door hersenonderzoek meer bekend over het functioneren van het puberbrein, waardoor typische puberkenmerken beter te verklaren zijn. Ook thema’s als verantwoordelijkheid, idealen, zoeken naar avontuur, de rol van leeftijdsgenoten en de invloed van moderne media komen aan bod.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
R. Kohnstamm
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789031361632
Bindwijze
Publicatiedatum
Augustus 2009
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
100

Beschrijving

Het eerste deel ‘Het jonge kind’ beschrijft de ontwikkeling vanaf de geboorte tot aan het achtste jaar. Aan bod komen uiteenlopende thema’s zoals taalontwikkeling, zelfbesef, gewetensvorming, kinderangsten en de sociale ontwikkeling van jonge kinderen. Hedendaagse voorbeelden en nieuwe wetenschappelijke inzichten maken dit boek weer geheel actueel.

In het tweede deel ‘De schoolleeftijd’ staan ontwikkelingsprocessen op de voorgrond als het leren op de basisschool, zelfstandig worden, de rol van de media en de omgang met klasgenoten. Dit deel schetst een actueel beeld van de ontwikkeling van kinderen van zes tot twaalf jaar en is geheel aangepast aan de veranderde levensstijl van deze leeftijdsgroep.

Het derde deel ‘De puberjaren’ gaat over de ontwikkeling van kinderen van twaalf tot achttien jaar. Door recent onderzoek zijn over deze leeftijdsfase nieuwe inzichten ontstaan. Zo werd door hersenonderzoek meer bekend over het functioneren van het puberbrein, waardoor typische puberkenmerken beter te verklaren zijn. Ook thema’s als verantwoordelijkheid, idealen, zoeken naar avontuur, de rol van leeftijdsgenoten en de invloed van moderne media komen aan bod.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
R. Kohnstamm
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789031361632
Bindwijze
Publicatiedatum
Augustus 2009
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
100

Pak mee!