Onvergetelijk

geheugentraining voor kinderen vanaf 8 jaar

Prijs € 17,00

Tijdelijk niet beschikbaar

Nathalie van Kordelaar, Nathalie van Kordelaar

Paperback | Juni 2007 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Kinderen die moeilijk informatie onthouden kunnen, als ze naar school gaan problemen krijgen met het oppikken van de leerstof. Voor deze kinderen, de leerkrachten en ouders is dit boek geschreven. Op basis van bestudeerde literatuur en eigen ervaring geven de auteurs geheugenstrategieën die kinderen leren het geheugen zo optimaal mogelijk te benutten. Het geheugen werkt met beeld, geluid, smaak, tast, geur, ruimtelijk inzicht, emotie, taal, en verbanden. Door al deze capaciteiten aan te spreken kan het kind de stof beter leren onthouden. Een belangrijke rol is weggelegd voor aandachtsoefeningen waarbij is uitgegaan van een individuele benadering van het kind. Door het multisensoriele karakter van de training (spreekt verschillende zintuigen en capaciteiten van het geheugen aan) kunnen verschillende soorten leerstof worden geoefend. Ook is een voor- en een nameting opgenomen en is er ruimte voor aanvullende observaties, opmerkingen en suggesties voor verdere hulp aan het kind buiten de training. De training is bedoeld voor kinderen vanaf 8 jaar en een boekje met oefeningen en geheugenstrategieën voor thuis is te downloaden van de site.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Nathalie van Kordelaar, Nathalie van Kordelaar
Uitgever
SWP
ISBN
9789066658653
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2007
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
108

Beschrijving

Kinderen die moeilijk informatie onthouden kunnen, als ze naar school gaan problemen krijgen met het oppikken van de leerstof. Voor deze kinderen, de leerkrachten en ouders is dit boek geschreven. Op basis van bestudeerde literatuur en eigen ervaring geven de auteurs geheugenstrategieën die kinderen leren het geheugen zo optimaal mogelijk te benutten. Het geheugen werkt met beeld, geluid, smaak, tast, geur, ruimtelijk inzicht, emotie, taal, en verbanden. Door al deze capaciteiten aan te spreken kan het kind de stof beter leren onthouden. Een belangrijke rol is weggelegd voor aandachtsoefeningen waarbij is uitgegaan van een individuele benadering van het kind.
Door het multisensoriele karakter van de training (spreekt verschillende zintuigen en capaciteiten van het geheugen aan) kunnen verschillende soorten leerstof worden geoefend. Ook is een voor- en een nameting opgenomen en is er ruimte voor aanvullende observaties, opmerkingen en suggesties voor verdere hulp aan het kind buiten de training.
De training is bedoeld voor kinderen vanaf 8 jaar en een boekje met oefeningen en geheugenstrategieën voor thuis is te downloaden van de site.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Nathalie van Kordelaar, Nathalie van Kordelaar
Uitgever
SWP
ISBN
9789066658653
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2007
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
108

Pak mee!