Opvoeden op het kinderdagverblijf

wat ouders moeten weten

Prijs € 10,50

Uitverkocht

Elly Singer

Paperback | Februari 2011 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Opvoeden op het kinderdagverblijf Kinderen hebben op het kinderdagverblijf een eigen wereldje los van hun ouders, samen met andere kinderen en pedagogisch medewerkers. In een kinderdagverblijf vindt vanaf heel jonge leeftijd een deel van de opvoeding buiten het gezin plaats. Ouders willen zeker weten dat hun kind daar in goede handen is. Maar ze weten niet goed waar ze op moeten letten. Want goede kwaliteit, waaraan kun je dat zien? Opvoeden op het kinderdagverblijf geeft informatie over het hoe en waarom van het opvoeden in kindercentra. Ouders krijgen een overzicht van wat pedagogisch medewerkers doen op het gebied van sociaal leren, taal, muziek, expressie,natuur of motorische ontwikkeling. Pedagogisch medewerkers krijgen inzicht in het perspectief van de ouders. Dit boek is een gezamenlijk initiatief van Elly Singer en BOinK. Het is gericht op wederzijds begrip en wil inspireren om actief mee te denken over de pedagogische doelen en de kwaliteit van het kinderdagverblijf. Dr Elly Singer is pedagoog en ontwikkelingspsycholoog. Zij werkt als universitair docent aan de Universiteit van Amsterdam en de Universiteit Utrecht. Zij doet al 20 jaar observatie-onderzoek in kindercentra. Samen met Loes Kleerekooper vormde zij de redactie van het standaardwerk Pedagogisch kader kindercentra 0-4 jaar (2009). BOinK is de belangenvereniging van ouders in de kinderopvang en peuterspeelzalen en behartigt de belangen van de ongeveer 1 miljoen kinderen en hun ouders die gebruik maken van deze voorzieningen. Dit boek is tot stand gekomen dankzij financiële steun van het ministerie van OCW

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Elly Singer
Uitgever
Reed business
ISBN
9789035232860
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2011
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
80

Beschrijving

Opvoeden op het kinderdagverblijf

Kinderen hebben op het kinderdagverblijf een eigen wereldje los van hun ouders, samen met andere kinderen en pedagogisch medewerkers. In een kinderdagverblijf vindt vanaf heel jonge leeftijd een deel van de opvoeding buiten het gezin plaats. Ouders willen zeker weten dat hun kind daar in goede handen is. Maar ze weten niet goed waar ze op moeten letten. Want goede kwaliteit, waaraan kun je dat zien?

Opvoeden op het kinderdagverblijf geeft informatie over het hoe en waarom van het opvoeden in kindercentra. Ouders krijgen een overzicht van wat pedagogisch medewerkers doen op het gebied van sociaal leren, taal, muziek, expressie,natuur of motorische ontwikkeling. Pedagogisch medewerkers krijgen inzicht in het perspectief van de ouders. Dit boek is een gezamenlijk initiatief van Elly Singer en BOinK. Het is gericht op wederzijds begrip en wil inspireren om actief mee te denken over de pedagogische doelen en de kwaliteit van het kinderdagverblijf.

Dr Elly Singer is pedagoog en ontwikkelingspsycholoog. Zij werkt als universitair docent aan de Universiteit van Amsterdam en de Universiteit Utrecht. Zij doet al 20 jaar observatie-onderzoek in kindercentra. Samen met Loes Kleerekooper vormde zij de redactie van het standaardwerk Pedagogisch kader kindercentra 0-4 jaar (2009).
BOinK is de belangenvereniging van ouders in de kinderopvang en peuterspeelzalen en behartigt de belangen van de ongeveer 1 miljoen kinderen en hun ouders die gebruik maken van deze voorzieningen.

Dit boek is tot stand gekomen dankzij financiële steun van het ministerie van OCW

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Elly Singer
Uitgever
Reed business
ISBN
9789035232860
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2011
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
80

Pak mee!