Opvoedingsvragen 4-12 jarigen

handleiding voor opvoeders

Prijs € 21,50

Uitverkocht

M.M.W. Oosterhof-van der Poel

Paperback | Oktober 2004 | XII

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

"In deze tijd is opvoeding belangrijker dan ooit. Onze samenleving vraagt emotioneel stevige, zelfbewuste mensen met empathie en respect voor elke medemens, hoe verschillend ook. Kinderen in de basisschoolleeftijd worden zich geleidelijk aan steeds bewuster van zichzelf en van de verschillen tussen henzelf en anderen. Ze identificeren zich met opvoeders en leeftijdsgenootjes en willen meestal niet afwijken van hun omgeving, met gevaar voor afbreuk van hun eigen unieke persoonlijkheidsontwikkeling. Vervolgens doen ze er vaak een half leven over om zichzelf te durven zijn. Dit boek over gewone alledaagse opvoedingsvragen wil (mede)-opvoeders ondersteunen om kinderen sociaal emotioneel gezond en weerbaar in het leven te doen staan. Het is heel praktisch van opzet. Rond een aantal belangrijke opvoedingsthema’s worden eerst vragen gesteld, die opvoeders helpen het thema te analyseren. De kern van elk hoofdstuk wordt gevormd door inzichten, die opvoeders bewust maken van de dieper liggende psychologische wetmatigheden die spelen en de mogelijke gevolgen hiervan op de lange termijn. Elk hoofdstuk geeft vervolgens vele handvatten, alternatieven genoemd, voor een praktische aanpak van opvoedingsvragen.Voor wie is het geschreven? Het boek is bestemd voor een ieder die betrokken is bij de opvoeding van 4-12 jarigen, zoals (gast)ouders, leerkrachten, artsen en verpleegkundigen werkzaam in de jeugdgezondheids-zorg, leidsters naschoolse opvang, jeugdwelzijnswerkers en preventiewerkers in jeugdzorg en GGZ. De auteur Drs. M.M.W. (Marleen) Oosterhof-van der Poel (1950) is orthopedagoog en GZ-psycholoog. Zij was van 1980-2001 werkzaam binnen de jeugdgezondheidszorg 0-12 jarigen. Zij heeft een pioniersfunctie gehad in de methodiekontwikkeling (ortho)pedagogische thuisbegeleiding 0-12 jarigen in Noord en Midden Friesland. Momenteel werkt zij freelance in de werkvelden van jeugdgezondheidszorg, jeugdzorg, GGZ en gehandicaptenzorg, zowel in Nederland als Roemenië. Drs. Marleen Oosterhof-van der Poel schreef ook het boek ‘Opvoedingsproblemen 0-4 jarigen’, met aandacht voor onderwerpen als ‘slaapproblemen’, ‘eetproblemen' en 'zindelijkheidsproblemen'."

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
M.M.W. Oosterhof-van der Poel
Uitgever
Gorcum b.v., Koninklijke Van
ISBN
9789023240099
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2004
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
102

Beschrijving

"In deze tijd is opvoeding belangrijker dan ooit.
Onze samenleving vraagt emotioneel stevige, zelfbewuste mensen met empathie en respect voor elke medemens, hoe verschillend ook. Kinderen in de basisschoolleeftijd worden zich geleidelijk aan steeds bewuster van zichzelf en van de verschillen tussen henzelf en anderen. Ze identificeren zich met opvoeders en leeftijdsgenootjes en willen meestal niet afwijken van hun omgeving, met gevaar voor afbreuk van hun eigen unieke persoonlijkheidsontwikkeling. Vervolgens doen ze er vaak een half leven over om zichzelf te durven zijn.

Dit boek over gewone alledaagse opvoedingsvragen wil (mede)-opvoeders ondersteunen om kinderen sociaal emotioneel gezond en weerbaar in het leven te doen staan.
Het is heel praktisch van opzet. Rond een aantal belangrijke opvoedingsthema’s worden eerst vragen gesteld, die opvoeders helpen het thema te analyseren. De kern van elk hoofdstuk wordt gevormd door inzichten, die opvoeders bewust maken van de dieper liggende psychologische wetmatigheden die spelen en de mogelijke gevolgen hiervan op de lange termijn. Elk hoofdstuk geeft vervolgens vele handvatten, alternatieven genoemd, voor een praktische aanpak van opvoedingsvragen.

Voor wie is het geschreven?
Het boek is bestemd voor een ieder die betrokken is bij de opvoeding van 4-12 jarigen, zoals (gast)ouders, leerkrachten, artsen en verpleegkundigen werkzaam in de jeugdgezondheids-zorg, leidsters naschoolse opvang, jeugdwelzijnswerkers en preventiewerkers in jeugdzorg en GGZ.

De auteur
Drs. M.M.W. (Marleen) Oosterhof-van der Poel (1950) is orthopedagoog en GZ-psycholoog. Zij was van 1980-2001 werkzaam binnen de jeugdgezondheidszorg 0-12 jarigen. Zij heeft een pioniersfunctie gehad in de methodiekontwikkeling (ortho)pedagogische thuisbegeleiding 0-12 jarigen in Noord en Midden Friesland. Momenteel werkt zij freelance in de werkvelden van jeugdgezondheidszorg, jeugdzorg, GGZ en gehandicaptenzorg, zowel in Nederland als Roemenië.

Drs. Marleen Oosterhof-van der Poel schreef ook het boek ‘Opvoedingsproblemen 0-4 jarigen’, met aandacht voor onderwerpen als ‘slaapproblemen’, ‘eetproblemen' en 'zindelijkheidsproblemen'."

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
M.M.W. Oosterhof-van der Poel
Uitgever
Gorcum b.v., Koninklijke Van
ISBN
9789023240099
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2004
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
102

Pak mee!