Permanent leren

Van zelfreflectie naar teamreflectie

Prijs € 31,00

Uitverkocht

Anke van Keulen, Ana del Barrio Saiz

Paperback | December 2009 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De methodiek Permanent leren als team biedt instrumenten om beroepskrachten in kindercentra een kritisch- reflectieve houding te leren aannemen. Deze houding maakt communicatie transparanter, zorgt voor meer aandacht voor diversiteit en verhoogt het plezier in het samenwerken. Door als team op de eigen praktijk te reflecteren ontstaat ruimte voor dialoog. De instrumenten en de bijbehorende oefeningen uit de methodiek ondersteunen de professional om individueel en in teamverband te blijven leren. De instrumenten zijn geschikt bij de verankering van bestaand beleid of bij de implementatie van nieuwe methoden. Ze kunnen ook worden ingezet bij functioneringsgesprekken of persoonlijke ontwikkelingsplannen. De ervaringen van deelnemers aan Permanent leren als team illustreren het boek en laten zien hoe de methodiek zich in het dagelijks werk laat toepassen. De voortdurende veranderingen in de praktijk van de kinderopvang vraagt van de professionals een reflectieve houding om beter te kunnen inspelen op de nieuwe behoeften. Permanent leren als team is dan ook een noodzaak. Anke van Keulen is sociaal-pedagoog, partner in Bureau MUTANT. Zij is gespecialiseerd in pedagogische kwaliteit in kindercentra en het omgaan met diversiteit. Ana del Barrio Saiz is ontwikkelingspsycholoog, werkzaam vanuit Bureau Ana del Barrio Training & Consulting. Haar werkterrein is samenwerking in teams, diversiteitbeleid en kwaliteit in kindercentra. Beide auteurs werkten gedurende twee jaar aan de ontwikkeling van de methodiek ‘Permanent leren als team’ in kinderopvangorganisaties. UITGAVE GEHEEL FULL-COLOUR

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Anke van Keulen, Ana del Barrio Saiz
Uitgever
SWP, Uitgeverij B.V.
ISBN
9789088500954
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
December 2009
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
207

Beschrijving

De methodiek Permanent leren als team biedt instrumenten om beroepskrachten in kindercentra een kritisch- reflectieve houding te leren aannemen. Deze houding maakt communicatie transparanter, zorgt voor meer aandacht voor diversiteit en verhoogt het plezier in het samenwerken. Door als team op de eigen praktijk te reflecteren ontstaat ruimte voor dialoog.
De instrumenten en de bijbehorende oefeningen uit de methodiek ondersteunen de professional om individueel en in teamverband te blijven leren. De instrumenten zijn geschikt bij de verankering van bestaand beleid of bij de implementatie van nieuwe methoden. Ze kunnen ook worden ingezet bij functioneringsgesprekken of persoonlijke ontwikkelingsplannen.
De ervaringen van deelnemers aan Permanent leren als team illustreren het boek en laten zien hoe de methodiek zich in het dagelijks werk laat toepassen.
De voortdurende veranderingen in de praktijk van de kinderopvang vraagt van de professionals een reflectieve houding om beter te kunnen inspelen op de nieuwe behoeften. Permanent leren als team is dan ook een noodzaak.

Anke van Keulen is sociaal-pedagoog, partner in Bureau MUTANT. Zij is gespecialiseerd in pedagogische kwaliteit in kindercentra en het omgaan met diversiteit.
Ana del Barrio Saiz is ontwikkelingspsycholoog, werkzaam vanuit Bureau Ana del Barrio Training & Consulting. Haar werkterrein is samenwerking in teams, diversiteitbeleid en kwaliteit in kindercentra.
Beide auteurs werkten gedurende twee jaar aan de ontwikkeling van de methodiek ‘Permanent leren als team’ in kinderopvangorganisaties.

UITGAVE GEHEEL FULL-COLOUR

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Anke van Keulen, Ana del Barrio Saiz
Uitgever
SWP, Uitgeverij B.V.
ISBN
9789088500954
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
December 2009
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
207

Pak mee!