Praten met kinderen

handboek voor de begeleider

Prijs € 20,10

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Nicole van As, Jan Janssens

Paperback | Juli 2010 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Dit handboek hoort bij het boek Praten met kinderen. Een boek voor ouders en andere opvoeders. Het handboek geeft aan hoe rond de inhoud van Praten met kinderen een serie van zeven bijeenkomsten georganiseerd kan worden voor ouders die lichte problemen ervaren in de opvoeding van hun kinderen en hun opvoedingsvaardigheden willen vergroten. Voor elke bijeenkomst wordt aangegeven welk hoofdstuk uit Praten met kinderen besproken wordt en hoe die bijeenkomst precies ingevuld kan worden. Tevens worden voorbeelden gegeven van oefeningen die tijdens de bijeenkomsten gedaan kunnen worden.Het boek Praten met kinderen is gericht op ouders met kinderen vanaf ongeveer 10 jaar en geeft aan hoe ouders en kinderen samen kunnen overleggen over problemen, conflicten en meningsverschillen om een oplossing te vinden waar uiteindelijk iedereen tevreden mee is. Als ouders en kinderen samen overleggen, is het belangrijk om te voorkomen dat het gesprek uit de hand loopt, dat de emoties hoog oplopen of dat de discussie eindeloos voortduurt. Het boek geeft ouders een aantal tips en richtlijnen, waarmee zij ervoor kunnen zorgen dat gesprekken met hun kinderen in een goede sfeer verlopen en dat er oplossingen voor problemen gevonden worden.Uitbreiding:Er is een train-de-trainercursus Praten met kinderen. Zie www.cursuspratenmetkinderen.nlOver de auteursNicole van As doceert bij de sectie Orthopedagogiek: Gezin en Gedrag van de Radboud Universiteit in Nijmegen.Jan Janssens is er hoogleraar Opvoedings- en gezinsondersteuning.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Nicole van As, Jan Janssens
Uitgever
Maklu, Uitgever
ISBN
9789044126006
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2010
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
115

Beschrijving

Dit handboek hoort bij het boek Praten met kinderen. Een boek voor ouders en andere opvoeders. Het handboek geeft aan hoe rond de inhoud van Praten met kinderen een serie van zeven bijeenkomsten georganiseerd kan worden voor ouders die lichte problemen ervaren in de opvoeding van hun kinderen en hun opvoedingsvaardigheden willen vergroten. Voor elke bijeenkomst wordt aangegeven welk hoofdstuk uit Praten met kinderen besproken wordt en hoe die bijeenkomst precies ingevuld kan worden. Tevens worden voorbeelden gegeven van oefeningen die tijdens de bijeenkomsten gedaan kunnen worden.

Het boek Praten met kinderen is gericht op ouders met kinderen vanaf ongeveer 10 jaar en geeft aan hoe ouders en kinderen samen kunnen overleggen over problemen, conflicten en meningsverschillen om een oplossing te vinden waar uiteindelijk iedereen tevreden mee is. Als ouders en kinderen samen overleggen, is het belangrijk om te voorkomen dat het gesprek uit de hand loopt, dat de emoties hoog oplopen of dat de discussie eindeloos voortduurt. Het boek geeft ouders een aantal tips en richtlijnen, waarmee zij ervoor kunnen zorgen dat gesprekken met hun kinderen in een goede sfeer verlopen en dat er oplossingen voor problemen gevonden worden.

Uitbreiding:
Er is een train-de-trainercursus Praten met kinderen. Zie www.cursuspratenmetkinderen.nl

Over de auteurs
Nicole van As doceert bij de sectie Orthopedagogiek: Gezin en Gedrag van de Radboud Universiteit in Nijmegen.
Jan Janssens is er hoogleraar Opvoedings- en gezinsondersteuning.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Nicole van As, Jan Janssens
Uitgever
Maklu, Uitgever
ISBN
9789044126006
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2010
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
115

Pak mee!