Spelenderwijs bewegen voor 0 tot 4 jaar

leuke, prikkelende beweegprogramma's

Prijs € 29,95

Uitverkocht

Eileen Kalkman, Miranda Rep

Paperback | Juli 2008 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De mens is niet gemaakt om stil te zitten en kinderen al helemaal niet! Bewegen geeft plezier en ontspanning, is gezond en heeft een positief effect op de ontwikkeling van het kind. Spelenderwijs bewegen voor 0 tot 4 jaar is een praktisch boek voor pedagogisch medewerkers, vol tips en ideeën. Vijftien inspirerende beweegprogramma's voor dreumesen en peuters vormen het hart van dit boek. Deze zijn makkelijk uitvoerbaar en verantwoord opgebouwd. Bovendien kan iedereen zelf eenvoudig variaties erop bedenken. Alles rondom bewegen komt aan de orde. Hoe tref je een goede voorbereiding? Wat zijn de mogelijkheden met baby's? Welke onderdelen van de beweegprogramma's kun je buiten uitvoeren? En hoe kom je voordelig aan spelmateriaal? Belangrijk is dat bewegen een dagelijkse routine wordt in je organisatie. Ook de borging daarvan en de rol van een beweegcoach worden besproken. Ten slotte geven de auteurs tips hoe je de ouders kunt inspireren hun kinderen meer te laten bewegen. De auteurs Eileen Kalkman en Miranda Rep zijn oefentherapeuten-Mensendieck en trainers in gezond bewegen op de werkvloer. Spelenderwijs bewegen bevat onderdelen uit Beweegkriebels van het Nederlands Instituut voor Sport & Bewegen (NISB). Bestemd voor: Medewerkers in de kinderopvang, bij peuterspeelzalen, in buurthuizen en bij de peutergym.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Eileen Kalkman, Miranda Rep
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum (RB)
ISBN
9789035230026
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2008
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
96

Beschrijving

De mens is niet gemaakt om stil te zitten en kinderen al helemaal niet! Bewegen geeft plezier en ontspanning, is gezond en heeft een positief effect op de ontwikkeling van het kind.

Spelenderwijs bewegen voor 0 tot 4 jaar is een praktisch boek voor pedagogisch medewerkers, vol tips en ideeën. Vijftien inspirerende beweegprogramma's voor dreumesen en peuters vormen het hart van dit boek. Deze zijn makkelijk uitvoerbaar en verantwoord opgebouwd. Bovendien kan iedereen zelf eenvoudig variaties erop bedenken.

Alles rondom bewegen komt aan de orde. Hoe tref je een goede voorbereiding? Wat zijn de mogelijkheden met baby's? Welke onderdelen van de beweegprogramma's kun je buiten uitvoeren? En hoe kom je voordelig aan spelmateriaal? Belangrijk is dat bewegen een dagelijkse routine wordt in je organisatie. Ook de borging daarvan en de rol van een beweegcoach worden besproken. Ten slotte geven de auteurs tips hoe je de ouders kunt inspireren hun kinderen meer te laten bewegen.

De auteurs Eileen Kalkman en Miranda Rep zijn oefentherapeuten-Mensendieck en trainers in gezond bewegen op de werkvloer.

Spelenderwijs bewegen bevat onderdelen uit Beweegkriebels van het Nederlands Instituut voor Sport & Bewegen (NISB).

Bestemd voor:
Medewerkers in de kinderopvang, bij peuterspeelzalen, in buurthuizen en bij de peutergym.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Eileen Kalkman, Miranda Rep
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum (RB)
ISBN
9789035230026
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2008
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
96

Pak mee!