Wat ouders niet zien

de psychologische ontwikkeling van kinderen in relaties

Prijs € 15,00

Niet beschikbaar

L. van Blaaderen

Paperback | September 2005 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Met dit boek wil Lietje van Blaaderen laten zien dat het proces van socialisatie van jonge kinderen zowel in het gezin als in de wereld daarbuiten plaatsvindt. Hoe gaan kinderen in een groep met elkaar om?Het kinderdagverblijf is de plek bij uitstek waar jonge kinderen ontdekken dat ze van zichzelf maar ook van een ander kunnen houden. Hier begint de socialisatie. In dit boek wordt men getraind zich in te leven in de gevoelens van het kind. Het is immers noodzakelijk zich goed in te leven in, zich te identificeren met het kind, omdat men dan pas in staat is adequaat te reageren op het gedrag van het kind. Zodoende kan men als volwassene bijdragen aan het socialisatieproces van het jonge kind. Dit boek is speciaal geschreven voor de opleiding kinderopvang, voor mensen die hierin werkzaam zijn en voor ouders. Lietje van Blaaderen was psychiater. Wat ouders niet zien is een logisch vervolg op het boek Wat ouders niet weten hechting, verlangen naar liefde en angst voor liefdesverlies (Van Blaaderen). (Van Tricht uitgeverij, 2001)

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
L. van Blaaderen
Uitgever
Tricht, Uitgeverij Van
ISBN
9789077822005
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2005
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
100

Beschrijving

Met dit boek wil Lietje van Blaaderen laten zien dat het proces van socialisatie van jonge kinderen zowel in het gezin als in de wereld daarbuiten plaatsvindt.

Hoe gaan kinderen in een groep met elkaar om?Het kinderdagverblijf is de plek bij uitstek waar jonge kinderen ontdekken dat ze van zichzelf maar ook van een ander kunnen houden. Hier begint de socialisatie.

In dit boek wordt men getraind zich in te leven in de gevoelens van het kind.

Het is immers noodzakelijk zich goed in te leven in, zich te identificeren met het kind, omdat men dan pas in staat is adequaat te reageren op het gedrag van het kind. Zodoende kan men als volwassene bijdragen aan het socialisatieproces van het jonge kind.

Dit boek is speciaal geschreven voor de opleiding kinderopvang, voor mensen die hierin werkzaam zijn en voor ouders.

Lietje van Blaaderen was psychiater. Wat ouders niet zien is een logisch vervolg op het boek Wat ouders niet weten hechting, verlangen naar liefde en angst voor liefdesverlies (Van Blaaderen). (Van Tricht uitgeverij, 2001)

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
L. van Blaaderen
Uitgever
Tricht, Uitgeverij Van
ISBN
9789077822005
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2005
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
100

Pak mee!