Speelscheurkalender

voor de buitenschoolse en tussenschoolse opvang

Prijs € 4,90

Uitverkocht

November 2008 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Een praktisch en stimulerend handvat voor de dagelijkse opvang van kinderen van 4 tot 12 jaar. Kinderen worden op veel verschillende locaties opgevangen waar ze huiswerk kunnen maken, spelen, hangen, knutselen, lezen. Wat oudere kinderen gaan, soms zelfstandig, naar een sportvereniging, muziekles of huiswerkklas. Ze zijn redelijk zelfstandig, maar hebben ook aandacht, begeleiding en belangstelling nodig. Deze scheurkalender gaat in op tal van praktische aspecten van de opvang, pedagogische kwesties, het contact met ouders, de samenwerking met andere organisaties, de mogelijkheden in de buurt. Er zijn tips voor uitvoerbare uitstapjes in de vakantieperiode, binnen- en buitenactiviteiten voor verschillende leeftijden, handige websites, toepasselijke boeken. Ieder blaadje biedt de begeleider of pedagogisch medewerker een beschrijving van een (pedagogische) tip, idee of activiteit die zonder al te veel voorbereiding uit te voeren is. tip: scheur de kalender niet, maar noteer op de daarvoor bestemde blaadjes geslaagde activiteiten of oplossingen en gebruik hem volgend jaar weer!

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
SWP
ISBN
9789066659216
Bindwijze
Publicatiedatum
November 2008
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Een praktisch en stimulerend handvat voor de dagelijkse opvang van kinderen van 4 tot 12 jaar.

Kinderen worden op veel verschillende locaties opgevangen waar ze huiswerk kunnen maken, spelen, hangen, knutselen, lezen. Wat oudere kinderen gaan, soms zelfstandig, naar een sportvereniging, muziekles of huiswerkklas. Ze zijn redelijk zelfstandig, maar hebben ook aandacht, begeleiding en belangstelling nodig.
Deze scheurkalender gaat in op tal van praktische aspecten van de opvang, pedagogische kwesties, het contact met ouders, de samenwerking met andere organisaties, de mogelijkheden in de buurt. Er zijn tips voor uitvoerbare uitstapjes in de vakantieperiode, binnen- en buitenactiviteiten voor verschillende leeftijden, handige websites, toepasselijke boeken.
Ieder blaadje biedt de begeleider of pedagogisch medewerker een beschrijving van een (pedagogische) tip, idee of activiteit die zonder al te veel voorbereiding uit te voeren is.
tip: scheur de kalender niet, maar noteer op de daarvoor bestemde blaadjes geslaagde activiteiten of oplossingen en gebruik hem volgend jaar weer!

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
SWP
ISBN
9789066659216
Bindwijze
Publicatiedatum
November 2008
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Pak mee!